Nye retningslinjer for åbning af store butikker

Shopping Trolly Supermarket Trolley

Nye retningslinjer skal nu hjælpe store butikker med, hvordan de bedst begrænser smitterisikoen.


Siden Danmark blev lukket ned, har mange af de helt store butikker holdt lukket, men er nu så småt ved at åbne igen. Derfor har regeringen i samarbejde med sundhedsmyndighederne og erhvervslivet lavet nye retningslinjer, der sætter en grænse for antallet af kunder og hjælper butikkerne med, hvordan de bedst begrænser smitterisikoen.

Retningslinjerne sætter blandt andet skrappere kvadratmeterkrav til de store butikker, fordi der er større risici for smittespredning, når mange mennesker stimler sammen. Det betyder konkret, at en butik på 25.000 m2 højst må have 1.250 personer i butikken. Derudover skal varehuse og andre store butikker sørge for, at det er muligt at passere andre kunder med mere end to meters afstand, og de bør begrænse kødannelsen foran butikkerne. Bistro og legeområder skal holdes lukket.

-Som erhvervsminister er mit ønske, at vi kan åbne flere og flere virksomheder, som har holdt lukket på grund af corona. Det kræver en kontrolleret genåbning. For de store varehuse, der har holdt frivilligt lukket, har der ikke været tilstrækkeligt klare retningslinjer. Derfor har regeringen opfordret netop dem til at vente med at åbne. Efter en god dialog med erhvervet og de ansattes organisationer har vi nu klare retningslinjer på plads. Det er vigtigt, hvis vi ikke skal stimle sammen for mange ad gangen. Dermed er der skabt et godt grundlag for, at IKEA og andre store varehuse, som har holdt frivilligt lukket, kan holde åbent, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Skriv et svar