Efterforsker sag om politivold

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) undersøger en sag, hvor en civilbetjent er er blevet anmeldt for vold mod en 66-årig mand fra Snogebæk.

Det skriver Bornholm.nu.

Den 66-årige blev kort før midnat fredag d. 16. juli standset af to civilklædte betjente og det var under denne standsning, at den 66-årige ifølge eget udsagn, skal være blevet sparket af den ene af betjentene.

I politirapporten fra Bornholms Politi er sagen beskrevet anderledes, end den 66-åriges forklaring. Her står der nemlig:

“En 66-årig mand blev fredag kort før midnat standset i bil på Sdr. Landevej ved Balka. Han nægtede at oplyse navn og fødselsdato til patruljen, ligesom han ikke ville deltage i en alkometertest, men i stedet forsøgte at flygte fra stedet. Han er nu sigtet jf. retsplejeloven og for at hindre politiets arbejde.”

Den 66-årige afviser overfor Bornholm.nu, at han forsøgte at flygte fra stedet. Han forklarer også, at han ikke til at begynde med, var klar over, at det var politiet. Og den ene af betjentene åbnede døren i passagersiden og sparkede ham, da han ikke kom hurtigt nok ud af bilen. Han fortæller også, at han kun opgav sin fødselsdato – ikke de fire sidste tal i cpr-nummeret, da man ikke har pligt til det.