Stoltenberg fordømmer Ruslands beslutning om anerkendelse af Donetsk og Luhansk

Nato Flag Compass Rose Emblem Blue  - Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer Ruslands anerkendelse af de to østukrainske udbryderområder som selvstændige stater.

I en udtalelser siger generalsekretæren bl.a.:

-Jeg fordømmer Ruslands beslutning om at udvide anerkendelsen til den selverklærede “Folkerepublikken Donetsk” og “Folkerepublikken Luhansk”. Dette undergraver yderligere Ukraines suverænitet og territoriale integritet, udhuler bestræbelserne på at løse konflikten og overtræder Minsk-aftalerne, som Rusland er part i.

Ifølge Stoltenberg bekræftede FN’s Sikkerhedsråd, som Rusland er en del af, i 2015 sin fulde respekt for Ukraines suverænitet, uafhængighed og territoriale integritet. De to udbryderområder Donetsk og Luhansk er en del af Ukraine.

-Moskva fortsætter med at give næring til konflikten i det østlige Ukraine ved at yde økonomisk og militær støtte til separatisterne. Den forsøger også at iscenesætte et påskud for at invadere Ukraine igen.

Stoltenberg slår fast, at NATO støtter Ukraines suverænitet og territoriale integritet inden for dets internationalt anerkendte grænser.

Han opfordrer Rusland itil at vælge diplomatiets vej og stoppe den militære opbygning i og omkring Ukraine og trække sine styrker tilbage fra Ukraine.