Spanien: Børn får lov til at komme ud

Child Play Playground Childhood

Spanien vil nu tillade børn at komme uden for og få frisk luft.

Det skriver BBC News

Spanske børn har måttet opholde sig hjemme siden 14. marts, da landet indførte udgangsforbudet i et forsøg på at fohrindre spredning af coronavirus.

Lørdag aften meddelte premierminister Pedro Sánchez på tv, at spanien har lagt de mest ekstreme øjeblikke bag sig og fået indæmmet “det brutale angreb fra pandemien”.

Han vil dog bede parlamentet om, at forlænge restrektionerne, der bl.a. indebærer at kun voksne må handle ind og gå på apoteket, eller tage på arbejde, hvis det er tale om kritiske funktioner. Børn har indtil nu været forhindret i at forlade deres hjem. Men det vil premierministeren nu bløde op på.

På TV fortalte han, at børn vil få lov til at komme ud, men det er endnu ikke besluttet hvordan det skal gøres og det vil, under alle omstændigheder, være begrænset og på betingelser, for at undgå smitte.

-Forslaget er, at fra den 27. april vil de få mulighed for at forlade deres hjem og for et stykke tid om dagen få mulighed for at nyde den friske luft, sagde Sánchez, uden dog at komme i detaljer.

De nærmere detaljer skal nu forhandles med regionale ledere og efter råd fra børneeksperter.

Skriv et svar