Sort mand dræbt – politichef trækker sig

Atlantas politichef, Erika Shields, har trukket sig efter en sort mand fredag blev skudt og dræbt af politiet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Fredag aften lokal tid faldt den 27-årige Rayshard Brooks i søvn i sin bil, mens han holdt i kø ved fastfoodrestauranten Wendy’s. Han modsatte sig anholdelse og under tumulten fik han fat i en af betjentenes strømpistol og kommer fri, hvorefter han løber væk. En betjent følger efter. Da Brooks vender sig om og peger med strømpistolen mod betjenten, trækker betjenten sit våben og skyder ham.

Hændelsen førte lørdag til demonstrationer i Atlanta og den fastfoodrestaurant, hvor Rayshard Brooks blev skudt, blev stukket i brand.

Betjenten, der formodes at have skudt Rayshard Brooks er blevet fyret, mens den anden er blevet fritaget for tjeneste.

Georgia Bureau of Investigation efterforsker sagen.

I forbindelse med sin tilbagetrædelse udtaler Erika Shields:

“I mere end to årtier har jeg tjent sammen med nogle af de bedste mænd og kvinder i Atlantas politi. Ud af en dyb og vedvarende kærlighed til denne by og dette korps, har jeg tilbudt at gå af som politichef. APD (Attlanta Police Department – red.) har min fulde støtte og borgmester Bottoms har min støtte til den fremtidige retning for afdelingen. Jeg har tiltro til borgmesteren, og det er tid for byen til at komme videre og opbygge tillid mellem politiet og de samfund, det tjener.”

Overvågnignsvideo. Forfølgelsen starter ved 28:32. Georgia Bureau of Investigation

Skriv et svar