Røde Kors: Tusindvis af børn dør af sult på grund af Coronakrisen

Corona Covid  Virus Coronavirus

Udsatte familier bliver ramt hårdt af de økonomiske konsekvenser af Coronakrisen, som betyder at tusindvis af børn vil sulte. Røde Kors forventer at pandemien fortsætter i Afrika længe endnu.

Det er ikke kun selve sygdommen, COVID-19, der kan slå mennesker ihjel. Ifølge FN, dør flere end 10.000 børn hver måned af sult som konsekvens af pandemien, fordi deres familie ikke har adgang eller råd til mad på grund af restriktioner og de økonomiske konsekvenser af COVID-19.

I Vest- og Centralafrika har flere lande set en stigning på over 100 procent i antallet af mennesker, der er fødevareusikre, efter COVID-19. Østafrika er også hårdt ramt af fødevarekrise som konsekvens af naturkatastrofer, en græshoppeplage og nu COVID-19.

”Når mange lande i Afrika lukker ned for at begrænse COVID-19, ser vi, hvordan det rammer i forvejen fattige og udsatte familier særligt hårdt. Familier, der i forvejen har svært ved at få mad på bordet, får nu endnu sværere ved at brødføde deres børn, og derfor ser vi desværre, at alt for mange sulter,” siger Nelima Lassen, der er regional chef i Afrika for Røde Kors.

Flere bliver smittet i Afrika

Nelima Lassen regner med, at pandemien kommer til at plage Afrika længe. For selvom flere lande er begyndt at lempe på restriktionerne, stiger antallet af smittede stadigt. I løbet af den seneste måned er smittetallet mere end fordoblet, og der er nu 860.000 bekræftede smittetilfælde i Afrika.

”Vi gør alt hvad vi kan, for at begrænse smitten ved at gøre god hygiejne nemmere tilgængeligt, opfordre til social distancering og informere folk om COVID-19. Vi responderer også på de økonomiske konsekvenser, som koster mange menneskeliv, ved blandt andet at uddele penge til mad,” siger Nelima Lassen.

FN anslår, at 550.000 børn bliver akut fejlernæret som konsekvens af COVID-19 hver måned. Nelima Lassen fastslår, at der er brug for hurtig respons, hvis ikke endnu flere børn skal miste livet som konsekvens af COVID-19.