OL bliver uden internationale fans

Når De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege afholdes i Tokyo til sommer bliver det med en helt anden sammensætning af publikum end vi er vant til.

Arrangørerne har nemlig besluttet, at der, pga. af coronavirusen, ikke kommer til at være et internationalt publikum.

Dermed bliver må de danske atleter også se langt efter Dannebrogsflag og rød-hvide farver ved konkurrencerne.

-I DIF og Team Danmark har vi hele tiden sagt, at sikkerheden for atleterne er det vigtigste, og derfor bakker vi også op om de japanske værters beslutning om at udelukke internationale fans fra OL og PL til sommer. Den beslutning er taget for at skabe sikre lege for borgerne i Tokyo og for atleterne, som udgør kernen ved OL og PL, siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF og generalsekretær for Danmarks olympiske komité. Han fortsætter:

-Når det er sagt, så er det en fuldstændig forfærdelig situation for OL Tokyo, at internationale fans må blive hjemme. OL plejer at være en folkefest, hvor 206 landes fans mødes ét sted i verden og fejrer sporten på tværs af landegrænser. Det foregår på stadions, på restauranter og overalt på gader og stræder i værtsbyen. Den folkefest udebliver i Tokyo, og det er et kæmpe tab for den olympiske bevægelse, som vi virkelig begræder i DIF og Team Danmark.

-Det er næsten heller ikke til at bære, at atleterne ikke kan få deres allernærmeste familie med som støtte i Tokyo. Mange atleters forældre har været fast inventar på tilskuerpladserne gennem hele karrieren. Nu kan de ikke være med, når deres børns elitekarrierer for alvor peaker. Der føler jeg virkelig med både forældre og atleter, slutter Morten Mølholm Hansen.