Kæmpe politiaktion i Tyskland: Gruppe mistænkes for at ville begå statskup

3.000 betjente deltog, da tysk politi tidligt onsdag morgen gennemførte en kæmpe aktion mod en gruppering, der, ifølge myndighederne havde planer om statskup.

-Siden i morges har en større anti-terror-operation fundet sted. Forbundsadvokaten efterforsker et formodet terrornetværk fra Reichsbürger-miljøet. Der er mistanke om, at et væbnet angreb på forfatningsmæssige organer var planlagt, sådan skrev den tyske justitsminister Marco Bushmann i morges på Twitter.

Flere end 130 lejligheder og huse tilhørende 52 personer fordelt over 11 tyske delstater blev ransaget. Det samme blev en kaserne for tyske elitesoldater.

Mindst 25 skal være blevet anholdt af dem skal 24 være fra Tyskland og en fra Rusland. En person blev anholdt i Østrig og en i Italien. Blandt de anholdte er den 71-årige Heinrich XIII Prins af Reuss.

Ifølge Justitsministeren havde gruppen bl.a. planer om et væbnet angreb mod Forbundsdagen. Gruppen havde planer om at begå statskup og indsætte en ny regering, ligesom den skal have haft kontakt til russiske embedsmænd for at ordne forholdende når kuppet var gennemført.

Blandt de mistænkte for at være en del af gruppen er det tidligere medlem af den tyske Forbundsdag, en tjenestegørende soldat i den tyske hærs specialstyrker samt flere reservister.