Giftigt spildevand truer med at oversvømme område – 300 hjem evakueret

Mere end 300 hjem er blevet evakueret efter der er gået hul på et stor reservoir med giftigt spildevand ved Piney Point nær Tampa Bay i staten Florida.

Det skriver BBC News.

Reservoiret indeholdet flere millioner liter nitrogen og forsfor holdigt vand fra en gammel forsformine og gødningsfabrik.

Den 25. marts blev det opdaget, at der var læk i reservoiret og det blev blot værre de efterfølgende dage.

Siden fredag har man arbejdet på, at forhindre spildevandet i at oversvømme området. Det er sket ved, at man har pumpet vand fra reservoiret og ud i Tampa Bay for at undgå totalt kollaps, og samtidig har man forsøgt, at udbedre lækkene. De lokale myndigheder frygter, at et kollaps vil betyde, at de 2,3 milliarder liter giftigt spildevand vil strømme ud i løbet af få minutter og oversvømme de nærliggende områder.

Lørdag erklærede Floridas guvernør Ron DeSantis undtagelsestilstand, så der kunne frigives ressourcer, så der kunne sendes mere udstyr til stedet.

Ifølge avisen Tampa Bay Times, blev 345 fanger fra det lokale fængsel Manatee County Central Jail, søndag evakueret af frygt for, at fængslets stueetage vil blive ramt af en eventuel oversvømmelse. Planen var i første omgang, at flytte fangerne til en etage ovenover, men det blev anset for at være en sikkerhedsrisiko. I stedet blev fangerne kørt i bus til et ikke oplyst sted.