Udvider strejken igen: Nu rammes flere fertilitetsklinikker

photo of woman lying in hospital bed

For tredje uge i træk varsler Dansk Sygeplejeråd, at strejkeudtaget øges. Fra 25. august skal yderligere 215 sygeplejersker strejke, og særligt fertilitetsbehandling og planlagte operationer rammes.

I både Region Hovedstaden, Region Nordjylland og Region Sjælland er det hovedsageligt sygeplejersker på fertilitetsklinikkerne som udtages til strejke i den nye udvidelse. Det vil få betydning for alle de borgere, som er indkaldt eller venter på indkaldelse til indledende undersøgelser og de første samtaler om fertilitetsbehandling, fordi ingen nye behandlingsforløb vil blive sat i gang.

-Vi er selvfølgelig kede af, at det vil gå ud over nogle borgere. Men strejken er vores eneste våben, og vi udtager områder, som ikke er livstruende, og det gælder blandt andet fertilitetsområdet. Det er den måde vi kan presse arbejdsgiverne på, og det håber vi danskerne har forståelse for, siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd

I Region Syddanmark rammer den nyeste del af strejken området for kvindesygdomme, som omfatter fertilitetsbehandling, og Friklinikken, som tager sig af behandlinger de andre sygehuse ikke har kapacitet til. Strejken på Friklinikken rammer derfor mange forskellige specialer som for eksempel hjertemedicin, ortopædkirurgi og urologiske operationer.

I Region Midtjylland rammer strejkeudtaget blandt andet planlagte operationer i Herning og Holstebro og Steno Diabetes Center på AUH, hvor strejken for eksempel vil få betydning for tilsyn på nyopdagede diabetespatienter. Dele af Aarhus og Herning kommuner bliver også ramt, og udtaget her forventes også at kunne mærkes på hospitalerne i området.