Tour de France starter i Danmark i 2022

France Cycling Advertising  - keesluising / Pixabay

Organisationen bag Tour de France i Danmark, Grand Départ Copenhagen Denmark I/S, er blvet enige med den franske løbsorganisation A.S.O om en løsning, hvor den danske tourstart udskydes til 2022.

Oprindeligt skulle Tour de France starte i Danmark til næste år. Men corona-situationen har vendt op og ned på mange ting og en flytning har været nødvendig, da Tour de France i 2021 er blevet rykket en uge frem som følge af OL i Tokyo, hvilket ville kollidere med blandt andet Københavns værtskab for EM i fodbold.

Med aftalen flyttes den danske Tourstart flyttes til den 1.-3. juli 2022.

-Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk tourstart i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere. Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når tourstarten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand. Jeg vil gerne takke alle parter, ikke mindst erhvervsministeren og A.S.O. og Christian Prudhomme for at være med til at finde en fælles, god løsning, siger bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København, Frank Jensen (S).

De danske tour-arrangører forventer ikke ændringer for de tre danske etaper. Der er fuld opbakning til udskydelsen fra de fem danske mål-og startbyer. Nu skal det nationale toursekretariat have en dialog med de otte gennemkørselskommuner om de ændrede datoer.