Tidligere kommunal leder dømt for bestikkelse

Justice Statue Lady Justice

En tidligere chef i Aarhus Kommune, en virksomhed og virksomhedens direktør er dømt i sag om bestikkelse.

En 58-årig mand er blevet dømt for at have modtaget bestikkelse flere gange i sin tid som forvaltningschef i Aarhus Kommune.

Dommen faldt fredag ved Retten i Aarhus og lød på fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

I samme sag blev en nordjysk virksomhed idømt en bøde på 100.000 kroner for at have ydet bestikkelse til den 58-årige. Firmaets direktør blev idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste.

Bestikkelsen fandt sted i en periode fra 2010 til 2016, hvor den 58-årige kommunale chef ad flere omgange blandt andet modtog koncert- og festivalbilletter af virksomheden, der solgte maskiner til hans afdeling i kommunen. Desuden ydede virksomheden et sponsorat på 210.000 kroner til den badmintonklub, hvor den 58-årige var bestyrelsesmedlem.

-Det er helt essentielt, at vi som samfund kan stole på, at ansatte i det offentlige ikke lader sig bestikke til at give fordele til bestemte virksomheder eller personer. Selvom der ikke er noget endegyldigt bevis for, at virksomhederne fik modydelser ud af deres gaver og sponsorater, så er der sået kraftigt tvivl om, hvorvidt de har fået en bedre behandling. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der er tale om bestikkelse, når man som offentligt ansat modtager gaver fra leverandører i det omfang, den 58-årige gjorde, siger Specialanklager Jesper Rodkjær.

Også dømt for mandatsvig

I samme sag blev den 58-årige frifundet for bestikkelse ved at have deltaget på golfture arrangeret af en anden virksomhed, som kommunen handlede med. Her vurderede retten, at det ikke kunne bevises, at der var tale om fornøjelsesture, der kunne betragtes som bestikkelse. I den forbindelse blev det pågældende firma og to direktører også frifundet.

-Jeg vil nu nærlæse rettens afgørelse og vurdere, om den skal indstilles til anke hos Statsadvokaten, siger Jesper Rodkjær.

Den 58-årige blev ud over bestikkelse også dømt for mandatsvig ved på kommunens regning at have købt tøj for ca. 3.000 kroner til privat brug.

Den 58-årige har erkendt mandatsviget men nægter, at der var tale om bestikkelse, da han modtog billetter og sponsorat fra firmaerne.

Skriv et svar