Sanjay Shah anholdt i Dubai

En af af de formodede gerningsmænd i den såkaldte “udbyttesag”, Sanjay Shah, er blevet anholdt i Dubai.

Anholdelsen er sket med henblik på, at han skal udleveres til retsforfølgelse i Danmark.

I marts måned underskrev den danske regering en udleveringsaftale med de Forenede Arabiske Emirater og det har siden været forhåbningen, at aftalen kunne danne grundlag for, at formodede gerningsmænd til forbrydelser med tilknytning til Danmark bliver udleveret og kan retsforfølges her.

Anholdelsen af Sanjay Shah er et første skridt i processen mod at få retsforfulgt én af bagmændene i udbyttesagen.

-Jeg er en meget glad justitsminister. Anholdelsen i Dubai understreger, hvorfor det var så vigtigt, at regeringen lykkedes med at lave en udleveringsaftale med De Forenede Arabiske Emirater for nyligt. Den danske statskasse er blevet snydt for et svimlende beløb, og det skal selvfølgelig ikke være muligt for formodede gerningsmænd at skjule sig i Mellemøsten og dermed undgå at blive stillet til ansvar i en dansk retssal, siger justitsminister Mattias Tesfaye og han tilføjer:

-Nu afventer jeg den retlige proces i de Forenede Arabiske Emirater, og krydser fingre for, at det ender med, at vi kan få Sanjay Shah på et fly til Danmark, så han kan blive retsforfulgt her i landet.

Også udenrigsminister Jeppe Kofod glæder sig over anholdelsen af Sanjay Shah:

-Forhåbentlig kan vi nu komme et afgørende skridt videre i at få stillet de formodede bagmænd til ansvar i udbyttesagen. Denne anholdelse sender et meget stærkt signal om, at de danske myndigheder forfølger økonomisk svindel, uanset hvor i verden man befinder sig.