Restriktioner gælder nu hele landet

Corona Covid  Virus Coronavirus

Regeringen har besluttet at udvide restriktionerne, der i sidste uge blev indført i 69 kommuner, til at gælde hele landet.

Regeringen har i dag besluttet at udvide de restriktioner, der nu gælder i 69 kommuner, til

Alle landets 98 kommuner bliver fra i morgen klokken 16.00 omfattet af de restriktioner, som i dag gælder i 69 kommuner.

– Jeg er alvorligt bekymret for den udvikling, vi lige nu ser i hele landet. Derfor udvider vi restriktionerne til samtlige kommuner for at bremse smitten og få knækket kurven. Det sker efter anbefaling fra vores sundhedsmyndigheder i Indsatsgruppen. Tiltagene vil til at starte med gælde til efter nytår, men Indsatsgruppen følger udviklingen meget tæt og vurderer løbende, om det skal indstilles til regeringen at indføre skærpede tiltag på denne side af jul, siger Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister.

Det betyder, at følgende tiltag er gældende for hele landet frem til den 3. januar 2021:

  • Folkeskoleelever fra femte klasse og op sendes hjem og overgår til fjernundervisning. Det samme gælder for elever og kursister på ungdoms- og voksenuddannelser.
  • Videregående uddannelser skal omlægge undervisningen til digital undervisning uden fremmøde.
  • Offentlige arbejdspladser opfordres til at hjemsende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner. Hjemsendte bør så vidt muligt arbejde hjemmefra
  • Private arbejdspladser opfordres kraftigt til også at sikre, at de medarbejdere, der har mulighed for at varetage arbejdet hjemmefra, sendes hjem.
  • Restauranter og andre serveringssteder lukkes for servering, men har mulighed for fortsat at tilbyde take-away.
  • Idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, der foregår indendørs, skal holdes lukket offentligheden.
  • Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden.