Politiet kunne ikke genskabe Mettes SMS’er

Politiets teknikere har ikke haft held med at genskabe SMS-beskeder fra mink-sagen fra statsministerens eller ansatte i Statsministeriets enheder. Det oplyser Justitsministeriet i dag i en pressemeddelelse.

Resultatet af politiets forsøg har ligget klar i flere dage. I følge Justitsministeriet blev resultaterne afleveret i fredags i sikre konvolutter til Justitsministeriet, som så har opbevaret dem på vegne af de pågældende, indtil den videre proces for gennemgang og udlevering af eventuelt genskabte SMS-beskeder kunne aftales med Minkkommissionen.

Minkkommissionen, Justitsministeriet og de pågældende personers bisiddere drøftede på et møde i mandags fremgangsmåden for overdragelse af eventuelt genskabt materiale. Det blev i den forbindelse aftalt, at de pågældende selv med deres bisidder skulle gennemgå eventuelt genskabt materiale, og at kommissionen efterfølgende ville foretage en kontrolgennemgang sammen med de pågældende.

De pågældende har nu alle haft mulighed for at tilgå materialet, og det har desværre ikke været muligt at genskabe SMS-beskeder fra den relevante periode fra statsministerens eller ansatte i Statsministeriets enheder.

Det har været muligt at genskabe et meget begrænset antal SMS-beskeder fra den relevante periode fra Justitsministeriets departementschefs enheder. Det genskabte materiale vil nu blive gennemgået sammen med kommissionen, oplyser Justitsministeriet.