Nye regler for PCR-test

a person doing nasal swab test

Tidligere i dag skrev vi, hvordan Sundhedsstyrelsen har ændret retningslinjer for nære kontakter og selvisolation, nu ændres også regler for PCR-test.

Der er travlt i testcentrene og særligt på PCR-stederne, og der er en grænse for, hvor mange test man kan analysere om dagen. I takt med den stigende smitte har myndighederne derfor i den seneste tid justeret i anbefalinger til, hvornår du skal tage en PCR-test og det er: Hvis du har symptomer, du er nærkontakt (4. dags-testen) eller du er testet positiv med en hurtigtest eller selvtest.

Som konsekvens af testanbefalingerne og for at sikre flest mulige tider til de tre målgrupper, vil det derfor ikke længere være muligt at booke PCR-tider mere end 1 uge frem i tiden på coronaprøver.dk. Det oplyser Styrelsen for forsyningssikkerhed. Ændringerne træder i kraft fra i dag. Tider, som allerede er booket i systemet, vil ikke blive annulleret. Samtidig opfordrer styrelsen til, at man annullerer sin tid, hvis man allerede har booket tid til PCR-test, men kan nøjes med en hurtigtest eller selvtest.