Naser Khader stopper i Folketinget

Når statsminister Mette Frederiksen udskriver valg, er det samtidig et farvel til Naser Khader i Folketinget.

På sin Facebook-side skriver han bl.a.: “Tak for denne gang. Denne valgperiode bliver min sidste som medlem af Folketinget. ” og “Jeg har aftjent min værnepligt. Det har været mig en ære at arbejde for vores folketstyre i så mange år”.

Naser Khader sad i 1997-2000 i Københavns Borgerrepræsentation for Radikale Venstre. I 2001 blev han valgt til Folketinget for samme parti. Siden da, har han 2007 forlod han de radikale og stiftede sammen med Anders Samuelsen og Gitte Seeberg partiet Ny Alliance med Khader som formand.  Året efter ændrede partiet navn og politik og blev til Liberal Alliance, men Khader fortsatte i partiet i nogle måneder, hvorfter han blev løsgænger for så at melde sig ind i Konservativt Folkeparti. Men ved Folketingsvalget i 2011 blev Khader ikke valgt ind. Kort efter meddelte han, at han ville forlade dansk politi til fordel for en job ved den konservative amerikanske tænketank Hudson Institute.

I 2015 vendte han tilbage til dansk politi og stillede op til Folketingsvalget for Konservativt Folkeparti og opnåede valg. I foråret 2021 sygemeldte Khader sig med stres efter beskyldninger om, at han havde intimideret debattører. Det blev efterfulgt at påstande fra flere kvinder om, at han havde krænket dem seksuelt over de sidste to årtier. Det Konservative Folkeparti foransaltede en advokatundersøgelse, som fik partiet til at ville eksludere Khader. Han meldte sig dog selv ud inden, og fortsatte som løsgænger i Folketinget.

Fremtiden

I stedet for politik vil Naser Khader beskræftige sig med nogle af de andre ting, han har gang i. “Jeg vender tilbage til tænketank-miljøet i USA efter nytåret – med base i Danmark. Et nyt udenrigsmagasin er på tegnebrættet. En bog om kristendommen er på vej”, skriver han på Facebook og tilføjer, at han vil bruge mere tid på at udvikle sit rejsebureau.