Myndighederne lancerer hjemmeside om krigen i Ukraine

woman using silver laptop

Myndighederne har i dag lanceret en ny fælles hjemmeside, hvor borgere kan finde information i forbindelse med krigen i Ukraine. Hjemmesiden har navnet ”kriseinformation.dk”.

Der er ikke en konkret trussel mod Danmark, men Ruslands invasion af Ukraine har mange konsekvenser, også nogen der påvirker Danmark.

Derfor lancerer de danske myndigheder i dag en fælles hjemmeside, hvor du som borger kan finde nyttig information om konsekvenser og danske initiativer som følge af krigen i Ukraine. Temaer er bl.a. påvirkning af energipriser, sanktioner, støtte til Ukraine, beredskabet og ukrainere i Danmark. Siden vil løbende blive udbygget og opdateret med relevant information.

Den nye borgerrettede hjemmeside har fået navnet ”kriseinformation.dk”. På hjemmesiden vil du kunne finde spørgsmål-svar, finde kontaktlister til relevante myndigheder/NGO’er, finde pressemeddelelser og nyheder relateret til den danske indsats, oversigt over og links til sanktioner, donationer mv. Derudover vil der også være et arkiv med myndighedernes pressemøder.

Hjemmesiden er til danske borgere samt ukrainere, der ønsker at orientere sig om danske forhold. Indholdet på siden er på dansk, engelsk og ukrainsk.

Hjemmesiden er myndighedernes fælles hjemmeside og drives af Nationalt Kommunikationscenter i Udenrigsministeriet.