Forbudte russiske statsmedier er stadig tilgængelige

Det er stadig muligt at tilgå de to russiske statsmedier, RT.com og Sputniknews.com, selvom de blev forbudt af EU i starten af måneden.

Da forbuddet trådte i kraft hed det, at det vil gælde “indtil aggressionen mod Ukraine er bragt til ophør, og indtil Den Russiske Føderation og dens tilknyttede medier ophører med at udføre propagandaaktioner mod Unionen og dens medlemsstater”.

Selvom de berørte medier ikke længere må sende i EU, så må deres medarbejder gerne fortsætte med f.eks. at lave interviews og researche.

Men selvom der er sat tekniske forhindringer op så danske internetbrugere ikke kan besøge f.eks. falske internetbutikker, børnepornografiske sider og kendte software- og filmpiratsider, så er der endnu ikke lavet nogen tekniske foranstaltninger, som stopper danskernes adgang til de to russiske medier.

Ifølge Jyllands-Posten, som også har skrevet om sagen, ved de danske teleudbydere ikke hvordan, de skal blokere for RT og Sputniknews, og på trods af forespørgsler hos Kulturministeriet, har brancheforeningen Teleindustrien ikke kunne får svar på hvordan de konkret skal blokere for adgangen.