Modtagefacilitet i Bov er kommet godt i gang

Syd- og Sønderjyllands Politi har siden lørdag modtaget og registreret fordrevne ukrainere i de modtagefaciliteter, der i sidste uge blev indrettet i en tidligere rådhusbygning i Bov

-Arbejdet med modtagelse og registrering forløber godt. Der har i perioder været ventetid i modtagefaciliteten, men langt de fleste kommer hurtigt videre, siger politiinspektør Brian Fussing, leder af Udlændingekontrol Vest UKA ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ukrainere med biometriske pas kan uden videre rejse ind i landet og opholde sig i Danmark op til 90 dage, mens ukrainske statsborgere uden biometriske pas kan få nødvisum udstedt i modtagefaciliteten. De fordrevene ukrainere, der ønsker at søge asyl, bliver registreret i modtagefaciliteten, hvorefter de sendes videre og udlændingemyndighederne overtager sagsbehandlingen.

-Vi har en humanitær indsats og nogle lovkrav, som vi skal have til at smelte sammen, så de fordrevne ukrainere får en human, effektiv og tryghedsskabende behandling, og vi samtidig registrerer og sagsbehandler efter gældende lovgivning. Vi skal også fremover balancere mellem de to hensyn og vores oplevelse er, at det generelt er gået godt, siger politiinspektør Brian Fussing.

Ved grænsen gennemføres den midlertidige stikprøvevise grænsekontrol som normalt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.