Læger advarer: Måske er Covid-19 ikke kun en lungesygdom

Indtil nu er Covid-19 blevet anset for at være en respiratorisk lungesygdom. Men danske og udenlandske intensivlæger advarer nu mod denne ensidige forståelse.

Det skriver Sundhedspolitisktidsskrift.dk

Lægerne ser mange kar-skader, og mener derfor, at det giver mening at begynde at overveje, om Covid-19 måske i virkeligheden er ligeså meget en kredsløbssygdom sygdom som en respiratorisk sygdom. Eller om den måske ligefrem simpelthen er en kredsløbssygdom.

Overlæge på Hillerød Hospitals intensive afdeling, Carsten Huus Jensen siger til Sundhedspolitisktidsskrift.dk:

-Det, man først troede ville ligne en alvorlig influenza og siden klassisk ARDS (akut lungesvigt, red.), har vist sig at være langt mere kompliceret, både i sygdomsbillede og behandling. Vi ser, at COVID-patienter i uventet stor stil danner blodpropper i både vener og arterier i lunger, arme og ben og formentlig også i nyrerne, så man har ændret retningslinjerne for forebyggende behandling og giver dobbelt dosis af blodfortyndende medicin til de patienter, der indlægges på intensiv. Det er et problem, vi ikke forstår den grundliggende årsag til.

Læger i ind og udland debatterer om Coronavirus angriber det vaskulære system eller om kredsløbssygdommene hos Covid-19 patienter er en reaktion kroppen kommer med som følge af virusens angreb.

Skriv et svar