Krav om test ved ankomst fra Istanbuls internationale lufthavn

gray plane wing

Fra natten til mandag indføres der krav om test i danske lufthavne for passagerer indrejst på fly til Danmark fra Istanbul Airport (IST). Samtidig frafalder kravet om test ved ankomst til danske lufthavne for passagerer på fly fra Dubai.

Kravet kommer efter anbefalinger fra krav om, at alle passagerer på fly fra udvalgte lufthavne skal lade sig teste i lufthavnen efter indrejse.

Den 2. december blev der indført krav om, at alle passagerer på fly fra udvalgte lufthavne skal lade sig teste i lufthavnen efter indrejse. Det skete efter anbefalinger fra Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen samt efter indstilling fra Epidemikommissionen.

Kravet blev indført for at begrænse og forsinke mulig smitte Omikron-varianten.

Nu opdateres listen af de udvalgte lufthavne, således at Istanbul Airport (IST) tilføjes, mens Dubai International Airport udgår. Ændringen sker i lyset af rejsemønstre og transitmuligheder fra lande i det sydlige Afrika, samt da flyvninger mellem Dubai og de berørte afrikanske lande er indstillet.

Der vil fortsat kræves test for passagerer der indrejser fra Hamad International Airport i Doha. Passagerer, der ikke efterlever kravet om test, straffes med bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

De berørte lufthavne er Hamad International Airport i Doha og Istanbul Airport (IST) i Istanbul.

Yderligere lufthavne kan blive omfattet senere.

Den røde sikkerhedsventil er fortsat i kraft for følgende 10 lande i det sydlige Afrika, hvorfra der gælder skærpede rejserestriktioner:

Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Angola, Malawi og Zambia.

Formålet med tiltagene er at begrænse og forsinke smittespredningen af Omikron-varianten i Danmark. Testning af indrejsende passagerer inde i lufthavnen vil samtidig give vigtig viden om smittespredning og medvirke til at bryde smittekæder med Omikron-varianten.