Halvdelen af alle over 16 år har nu fået første stik mod COVID-19

Ca. 2,5 millioner personer er nu vaccineret med første stik mod COVID-19. Det svarer til, at 50 % af dem, der er omfattet af det nationale vaccinationsprogram, er i gang med deres vaccinationsforløb.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i dag i en pressemeddelelse.

Og det store antal vaccinerede glæder enhedschef i Sunhedsstyrelsen Steen Dalsgård Jespersen:

-En milepæl er nu nået med halvdelen af den danske befolkning over 16 år, som er vaccineret med første stik mod COVID-19. Det kan vi være stolte af. Samtidig skal vi fortsætte det høje niveau, så vi fastholder den meget høje vaccinationstilslutning, siger han.

I løbet af de næste to uger bliver der vaccineret i to store målgrupper: De 20-24 årige og de 40-44 årige, der omfatter cirka 650.000 personer, og de første årgange blandt de 25-29 årige og de 35-39 årige, der i alt omfatter cirka 670.000 personer.

-Det er meget glædeligt, at vi går sommerferien i møde med halvdelen af danskerne vaccineret mod COVID-19, det giver en stor grad af immunitet i befolkningen. Vi forventer, at den effektive og hurtige udrulning fortsætter henover sommeren, siger Steen Dalsgård Jespersen.

Sundhedsstyrelsen har samtidig fokus på de helt unge, som ikke alle er tilmeldt e-boks, og derfor ikke nødvendigvis ved, at der ligger en invitation til vaccination og venter. Forældre til unge under 18 år får information om, at deres barn er inviteret og kan hjælpe til at minde dem om at tjekke deres e-boks, og tale med dem om vaccinationen.