Fraråder alle rejser til Storbritannien

Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning for Storbritannien og det betyder, at at man nu fraråder alle rejser – også erhvervsrejser – til Storbritannien.

Den nye rejsevejledning tråde i kraft ved middagstid og er indført pga. den særligt smitsomme COVID-19-virusvariant i Storbritannien, samt for at forhindre yderligere spredning af denne variant i Danmark.

Skal fremvise negativ Covid-19 test ved indrejse

Indrejseforbuddet for rejsende fra Storbritannien for udlændinge, der ikke har bopæl i Danmark forlænges frem til den 17. januar 2021. Fra i dag er der ligeledes indført flyveforbud mod flyvninger med ikke-testede personer, inklusiv danske rejsende, fra Storbritannien. Personer, der flyver fra UK til Danmark skal således fremvise en negativ COVID-19-test (behøver ikke være PCR) foretaget indenfor 24 timer, inden de går ombord på flyet. Flyveforbuddet gælder til og med den 17. januar 2021. Børn under 12 år og transitrejsende er undtaget.

Gå i isolation

Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark, der indrejser til Danmark fra UK opfordres desuden kraftigt til at lade sig PCR-teste inden for 72 timer før indrejse i Danmark, og til at lade dig teste i lufthavnen i Danmark og undgå at benytte offentlig transport fra lufthavnen til endelig destination.

Desuden opfordres den rejsende kraftigt til at gå direkte i selvisolation ved ankomst og følge retningslinjerne om selvisolation i ti dage. Selvisolationen kan afbrydes efter ti dage, eller hvis man får et negativt testresultat på en test, der bliver taget tidligst fire dage efter ankomst.

Opfordringen til selvisolation gælder også for erhvervsrejsende.