Forbyder løb i populær park

Frederiksberg Have

Det gode vejr og ulysten mod at sidde hjemme i lejligheden, har fået mange til at søge mod parker og skove. På Frederiksberg er presset på de populære parker Frederiksberg Have og Søndermarken nu så stort, at kommunen forbyder løb i Frederiksberg Have.

De mange løbere henvises i stedet til Søndermarken, hvor man samtidig indfører ensretning.

Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for opdelingen:

-Jeg kan godt forstå, at frederiksbergerne har lyst til at komme ud i den friske luft og nyde parkerne i denne tid. Men det skal være på en sikker måde, hvor alle føler sig trygge, og desværre har de seneste ugers trængsel skabt utryghed. Derfor giver det god mening, at Frederiksberg Have forbeholdes dem, der går en stilfærdig tur, mens løberne fremover kan benytte Søndermarken, der dog nu bliver ensrettet, siger han.

Beslutningen er truffet i dialog med politiet, og den bliver synliggjort ved hjælp af plakater ved indgangen til haverne vagter i den kommende weekend samt flere andre kommunikationstiltag i pressen og på de sociale medier.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) opfordrer alle til at sprede budskabet:

-De nye regler træder i kraft med meget kort varsel. Derfor håber jeg, at alle, der hører om dette, vil være til at sprede budskabet. Det her handler om at skabe plads, så alle kan gøre dét, de ønsker, og så vi kan passe på hinanden, siger han.

Skriv et svar