Forbyder høj musik i Aalborg

man in black jacket and black pants holding black and red audio mixer

Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi er gået sammen om, at sikre mere nattero for beboere i Aalborgs midtby. Det skal ske ved at forbyde høj musik.

“Musik til ulempen” er et udtryk politiet bruger når høj musik generer naboerne, og den slags anmeldelser får man mange af i Nordjyllands Politikreds.

-Det er noget, vi oplever hver sommer og selvfølgelig også ser af og til resten af året. Vi får anmeldelser fra hele kredsen, da mange af anmeldelserne handler om fester i private boliger. Men så har vi så også løbende anmeldelser fra de populære samlingssteder i Aalborg midtby, forklarer fungerende vicepolitiinspektør Lasse Kragh, Nordjyllands Politi.

Og det er netop i de populære samlingssteder i Aalborg midtby, som nu rammes af forbud mod høj musik. Fremover vil det være forbudt at spille musik i tidsrummet kl. 22.00-06.00 i Østre Anlæg, i Kildeparken og i Jomfru Ane Parken. 

-Forhåbentlig kan det sikre mere nattero til de mange beboere i områderne, som selvfølgelig kan være ret generede af støj fra festerne i det fri,” siger Lasse Kragh og tilføjer:

-Politiets tilgang vil fortsat være dialog som første træk. Men det vil være sådan, at hvis vi vurderer, at anvisningerne ikke efterkommes, så vil vi vælge at udstede en bøde og/eller beslaglægge musikanlægget.

Bøden for at overtræde forbuddet er 1.000 kroner.