Enighed om at spare på energien i det offentlige

person holding black and white bottle

Maksimalt 19 grader i offentlige bygninger og slukket facadelys – det er blot et par af de energispareinitiativer, som Regeringen, Danske Regioner og KL er blevet enige om.

Der bliver nok brug for, at trække en ekstra sweater over hovedet til vinter for de offentligt ansatte når de til vinter går på arbejde. Regeringen er nemlig blevet enige med Danske Regioner og KL om en række anbefalinger, som skal mindske forbruget af energi i det offentlige i den kommende tid.

Det sker som følge af den energikrise, som ikke bare Danmark, men hele europa står i.

Anbefalingerne er at temperaturen i offentlige kontorbygninger, institutioner, skoler m.m. sænkes til 19 grader. At udendørs belysning på offentlige bygninger slukket og fyringssæsonen afkortes. Desuden anbefales det, at Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til arbejdspladsen fordeles blandt medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter sig i møderum.

-Vi står lige nu i en ny og mere alvorlig virkelighed efter Rusland har valgt at lukke for gassen til Europa. Derudover ser vi generelt stigende energipriser. Vores forsyningssituation er mere usikker, og vi igangsætter nu flere konkrete initiativer for at spare på energien i det offentlige. Kommunerne og regionerne er allerede godt i gang med en række forskellige energisparende indsatser. Men nu går vi går sammen skridtet videre. Fx skruer vi ned for varmen til 19 grader på offentlige arbejdspladser og forkorter fyringssæsonen, siger klima, – energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Initiativerne skal igangsættes hurtigst muligt og senest 1. oktober. Dog skal den enkelte institution selv vurdere, om der er lokale eller juridiske forhold, der gør, at der kan foretages undtagelser. Eksempler på dette kan være sygehuse, laboratorier, døgninstitutioner og plejehjem.