DSB dropper krav om pladsbillet

Selvom Sundhedsstyrelsen fortsat anbefaler, at vi holder afstand til hinanden, så dropper DSB krav om pladsbillet til rejser med InterCity- og InterCityLyn- samt regionaltog.

-Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt, sådan sagde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm i fredags i en pressemeddelelse.

Det var i samme pressemeddelelse, at Sundhedsstyrelsen anbefalede, at passagerer i den offentlige transport benytter sig af mundbind “på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer”.

Siden midten af marts har DSB haft krav op pladsbillet til InterCity- og InterCityLyn- samt regionaltog, netop for at togene ikke skulle blive overfyldt og det ville være muligt at holde afstand.

Men i dag har DSB så meddelt, at man dropper kravet om pladsbillet og åbner dermed igen op for overfyldte tog, hvor det er om ikke umuligt, så tæt på, at holde afstand til medpassagerer. Det sker med begrundelsen, at Sundhedsstyrelsen anbefaler brug af mundbind.

Søren Brostrøm foreslog i pressemeddelelsen, at “at man køber en pakke mundbind til husstanden, så man har dem ved hånden i de særlige situationer”. Med DSB’s nye tiltag vil det nok være nødvendigt med mere end en enkelt pakke mundbind, hvis hustanden benytter sig af den offentlige transport til og fra skole eller job dagligt.