Dansker skal rådgive NATO om ny teknologi

Nato Flag Compass Rose Emblem Blue  - Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Danske Cecilia Bonefeld-Dahl skal være med til at rådgive NATO om, hvordan Alliancen fastholder sit teknologiske forspring i det digitale 21. århundrede.

Krige udkæmpet af robotter, megasværme af selvstyrende droner, avancerede cyberangreb og kvantecomputere, der kan bryde alle koder. Det er blot nogle af de scenarier, Danmark og vores allierede kan komme til at stå over for i fremtiden.

NATO’s generalsekretær udpeger nu en ekstern højniveau-rådgivergruppe, der skal rådgive NATO om, hvordan Alliancen fastholder sit teknologiske forspring i en tid, hvor teknologipolitik i høj grad også er sikkerhedspolitik, og tech-industrien spiller en fremtrædende rolle.

Generalsekretæren har udpeget danske Cecilia Bonefeld-Dahl, direktør i brancheorganisationen Digital Europe, blandt gruppens tolv medlemmer.

-Med udnævnelsen kommer Danmark med helt inde i maskinrummet på et område i rivende udvikling med direkte indflydelse på danskernes sikkerhed og tryghed. NATO skal være på bolden og forsvare sit teknologiske forspring, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Cecilia Bonefeld-Dahl bringer stor ekspertise og mange års erfaring fra den digitale sektor ind i NATO’s rådgivergruppe. Valget af hende er også en anerkendelse af Danmarks førerposition på det digitale område og viser, at vi her kan noget, som efterspørges af vores allierede.”

Cecilia Bonefeld-Dahl glæder sig til sit nye rolle:

-Jeg glæder mig til at skulle rådgive NATO om ny teknologi. Meget af teknologiudviklingen i den private sektor har bredere samfundsmæssige konsekvenser, også for sikkerhedssamarbejdet i NATO. Jeg ser derfor frem til at bringe min viden og erfaring ind i NATO’s arbejde med ny teknologi, siger Cecilia Bonefeld-Dahl og tilføker:

-Forhåbentlig kan jeg bringe nogle perspektiver til bordet, der ikke altid har bevågenhed i en forsvarsalliance.

Skriv et svar