Danmark ude af EM – England spillede sig i finalen

Embed from Getty Images

Englænderne lagde godt pres på danskerne i de første minutter af kampen, men Danmark genvandt fodfæstet og styrede i store dele af første halvleg spillet.

Efter en halv times spil bragte Mikkel Damsgaard Danmark foran 0-1.

Englænderne var rystede efter Damsgaards scoring og havde svært ved at få spillet til at fungere. Men med seks minutter tilbage af halvlegen, lykkedes en hurtig omstilling for englænderne og skud mod det danske mål, der blev guided ind af Simon Kjær, der dermed hjalp med udligningen til 1-1.

Efter pausen var det to meget ligeværdige hold, der fik spillet sig igennem 45 minutter uden scoringer, men dog med gode muligheder til begge hold.

I tillægstiden var Danmark presset helt ned i bunden af egen banehalvdel og Kalvin Phillips sparkede hårdt til bolden og sendte den langt over det danske mål. Kasper Schmeichel reddede med godt et minut tilbage, da Mount sendte et frispark ind foran det danske mål til Maguire der forsøgte sig med hovedstød.

Med stillingen 1-1 ved afslutningen af 2. halvleg, gik kampen ud i forlænget spilletid.

Englænderne fik presset spillet op foran det danske mål, og Danmark måtte satse på et defensivt spil i forsøget på, at holde englænderne fra at score.

Med halvandet minut tilbage af den første halvleg i forlænget spilletid, blev England tilkendt straffespark og det var Harry Kane der tog sparket, som i første omgang blev reddet af Schmeichel, der dog ikke fik fat i bolden og Kane kunne derefter sparke den ind i målet til 2-1 til stor jubel for de mange engelske fans på stadion.

Danmark måtte spille 2. halvleg af den forlængede spilletid men en mand i undertal, da Mathias Jensen gik ud med skade.

Englænderne fortsatte presset det meste af halvlegen. Kun ganske kort lykkedes det danskerne, at komme op foran det engelske mål og lægge pres. Det holdt dog ikke og de mange engelske fans kunne bryde ud i vil jubel og synge “It’s comming home”.

MÅL:
30′ Damsgaard 0-1
39′ Kjær (Selvmål) 1-1