Danmark køber 1 mio. Pfizer-BioNTech vacciner af Rumænien

person in white long sleeve shirt holding persons hand

Danmark har indgået en aftale om køb af 1,17 mio. doser Pfizer-BioNTech COVID-vacciner fra Rumænien. Vaccinerne vil kunne indgå i det generelle vaccinationsprogram i Danmark og dermed fremskynde at flere bliver færdigvaccineret hurtigt.

Muligheden for købet er foranlediget af, at Rumænien for tiden oplever en lav vaccinationstilslutning, hvorfor landet har overskydende vaccinedoser, som de ønsker at sælge.

-Med de indkøbte vacciner fra Rumænien kan flere danskere blive færdigvaccineret hurtigt. Det er ikke mindst vigtigt, nu hvor vi desværre har en mere smitsom deltavariant, som først blev fundet i Indien, men som i øjeblikket breder sig hastigt i Danmark og resten af verden. Vi kan lave aftalen, fordi Rumænien oplever en lav vaccinationstilslutning, og derfor ønsker at sælge overskydende vacciner, som de ikke får brugt, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Den endelige planlægning af pakning og transport af vaccinerne foregår stadig, men Statens Serum Institut – der forestår købet og logistikken – forventer at de første vacciner eventuelt allerede kan være i Danmark i denne uge.

Sundhedsstyrelsen vil opdatere vaccinationskalenderen på baggrund af de ekstra vacciner fra Rumænien.

:NB: