Ambassadør indkaldt til samtale

Ruslands ambassadør Vladimir Barbin er tidligere i eftermiddags blevet indkaldt til samtale med Udenrigsministeriets fungerende udenrigspolitiske direktør. 

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Samtalen er sket på udenrigsminister Jeppe Kofods foranledning for at markere Danmarks utilfredshed med Ruslands beslutning om at anderkende de to to russisk-støttede separatistområder i det østlige Ukraine.

Ifølge pressemeddelelsen blev der på mødet “udtalt klar kritik af den russiske beslutning, som er i strid med Minsk-aftalerne og Ruslands internationale forpligtelser, herunder folkeretten”.

I forbindelse med indkaldelsen af ambassadøren udtaler udenrigsminister Jeppe Kofod (S):

-Ruslands beslutning om at anerkende Donetsk og Luhansk som uafhængige stater er uhørt. Den strider mod folkeretten og er en klar eskalering af den i forvejen meget anspændte situation. Vi fordømmer på det kraftigste Ruslands aggressive fremfærd fra dansk side. Det har vi gjort krystalklart for dem i dag. Det har været en meget direkte samtale, hvor vi har sagt tingene, som de er. Russerne skal vide, at den her form for intimidering og eskalering er komplet uacceptabel.”