Svindlere på spil: Lokker kreditkort fra ældre kvinder

shopping business money pay

Tre ældre kvinder i Ribe blev ringet op af falske bankfolk i fredags.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der konstaterer, at svindlere igen er på spil og prøver at franarre ældre mennesker deres kreditkort og pinkoder.

En ældre kvinde blev først på eftermiddagen ringet op af en kvinde, der udgav sig for at være fra Danske Bank. ”Bankdamen” fortalte, at den ældre kvindes kort var blevet misbrugt og at banken som en service ville komme hjem til hende og hente kortet. Kort efter kom en mand og hentede kvindens kort og pinkode. Efterfølgende blev der hævet en del penge på kvindens kreditkort, inden hun fik kortet spærret. 

En anden kvinde blev samme eftermiddag kontaktet af en falsk bankmand, der fortalte, at hendes kort var blevet misbrugt på Bornholm. Kvindens kreditkort blev hentet kort tid efter og en del penge hævet.

En tredje kvinde fik at vide, at der var blevet overført en del penge fra hendes kreditkort til udlandet. En mand kom et kvarter senere for at hente kortet. Kvinden havde da fattet mistanke og nægtede at udlevere sit kort, hvorefter manden forlod stedet.

Syd- og Sønderjyllands Politi understreger, at man aldrig skal udlevere sit kreditkort, pinkode eller andre private oplysninger i telefonen eller til fremmede. Politiet oplyser, at hverken bank eller andre myndigheder vil bede om kontooplysninger, pinkoder eller lignende oplysninger i telefonen – og de vil ikke sende en medarbejder hjem til nogen for at hente dankort eller kreditkort. Er man i tvivl om om er blevet kontaktet af sin bank eller en svindler, så kan man ringe til politiet på 1-1-4 og få hjælp.

Politiet opforderer også til at man advarer ældre personer i ens familie eller omgangskreds om svindlen og evt tilbyde dem, at de kan kontakte en før de reagerer på henvendelser fra banken. Eller man kan fortælle dem at de kan ringe 1-1-4, hvis de kommer i tvivl, om de er blevet kontaktet af en svindler.