Serverede for unge under 18 – restauration fradømt alkoholbevilling

En restauration i Varde er blevet frakendt sin alkoholbevilling i et år og samtidig idømt en bøde for i gentagende tilfælde at have serveret alkohol for unge under 18 år.

Dommen blev afsagt tidligere på måneden ved Retten i Esbjerg.

Restaurationen er dømt for, i perioden maj til julie 2018 samt i februar 2020 at have udskænket alkohol til unge under 18 år. Syd- og Sønderjyllands Politi fik kendskab til forholdene i forbindelse med rutinemæssige kontrolbesøg på stedet.

De mindreårige havde fået adgang til restaurationen i kraft af såkaldte 16+ arrangementer, hvor det var muligt at gæste stedet sammen med personer over 18 år – men uden lov til at kunne købe alkohol.

Ved dommen lagde retten vægt på, at flere vidner forklarede, at de havde fået serveret alkohol i restaurationen, uanset at de var mindreårige, ligesom restaurationen havde solgt såkaldte bordpakker med alkohol til gæster – uden tilstrækkelig sikkerhed for, at alle i selskabet, der modtog, var fyldt 18 år. Og ved at bruge salgsmetoden med bordpakkerne havde de ansatte accepteret, at der var risiko for, at restaurationsloven blev brudt.

Da restaurationen flere gange inden for de seneste år har fået bøder for udskænkning af alkohol til mindreårige, besluttede retten at frakende alkoholbevillingen.

Bøden blev fastsat til 50.000 kroner.

Restaurationen har anket dommen.

Skriv et svar