Politiet i aktion i Nordjylland: Store mængder fyrværkeri beslaglagt

Mandag og tirsdag har Nordjyllands Politi beslaglagt store mængder af både lovligt og ulovligt fyrværkeri ved to operationer på to adresser i henholdsvis Støvring-området og i Dronninglund.

Den første operation foregik i mandags, hvor politifolk fra Efterforskningscenter Himmerland slog til på en adresse i Støvring-området. Efterforskerne konfiskerede her lovligt fyrværkeri svarende til 55-60 kilo rent krudt, og derudover fandt de i samme forbindelse en større mængde ulovligt fyrværkeri i form af omkring 3200 stk. ulovlige kanonslag og såkaldte strygere.  
 
Det var tip fra offentligheden, som gav politiet anledning til at indlede en efterforskning og derpå slå til på adressen. En mand i 50’erne blev på stedet sigtet for at overtræde fyrværkerilovens bestemmelser. 

Farligt fyrværkeri 

Lederen af operationen, politikommissær Mikkel Brügmann, understreger, at det ikke er uden risiko at skyde ulovligt fyrværkeri af.  

-Ulovligt fyrværkeri er farligt. Dels når det ikke opbevares sikkerhedsmæssigt korrekt, dels når det benyttes, hvor det kan forrette skader på den, der antænder fyrværkeriet eller på personer som opholder sig i nærheden. Vi ser jo desværre hvert år skader som følge af fyrværkeri, så det glæder mig, at vi har fået beslaglagt og taget noget af det ulovlige fyrværkeri ud af omløb, siger Mikkel Brügmann.  

For så vidt angår det lovlige fyrværkeri forelå der ikke de fornødne tilladelser til at opbevare så store mængder. 

-Derfor er det også beslaglagt, fortæller Mikkel Brügmann.  

57,5 kg rent krudt beslaglagt i Dronninglund 

Dagen efter slog Nordjyllands Politis operative efterforskere fra hovedstationen i Aalborg til mod en adressei Dronninglund. Her blev der opbevaret alt for meget lovligt fyrværkeri. Efterforskerne beslaglagde en mængde svarende til 57,5 kilo rent krudt.  

en mand i 40’erne tilknyttet adressen er blevet sigtet for at overtræde fyrværkeriloven.
 
En mand i 40’erne tilknyttet adressen sigtes nu for at overtræde fyrværkeriloven, oplyser lederen af den operation, politikommissær Per Jørgensen, der i næste åndedrag uddyber:
 
-Når man opbevarer større mængder fyrværkeri i strid med reglerne, ja, så kan det udgøre en risiko for naboer og omgivelserne i øvrigt, siger lederen af operationen i Dronninglund, politikommisær Per Jørgensen og tilføjer, at det også var tip fra offentligheden, der i denne sag førte til, at efterforskerne kom på sporet af de alt for store mængder fyrværkeri og dermed kunne slå til. 

Sanktioneres med store bøder  

Ingen af mændene blev anholdt ved de to operationer, men der venter dem begge to et retsligt efterspil, formentlig i form af store bøder.  

Politikommissær Per Jørgensen oplyser, at bødernes størrelse vil blive afgjort af retten.

 
Det beslaglagte fyrværkeri vil blive destrueret.