Narkotikapåvirket bilist faldt i søvn

Tidligt tirsdag morgen fik Nordjyllands Politi en anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Hadsundvej i Aalborg, hvor to mænd sov i en bil, der holdt parkeret i tomgang.

Motoren var altså stadig i gang til trods for, at føreren tydeligvis var faldet i søvn, og det havde vagt en mistanke hos anmelderen om, at der kunne være tale om påvirket kørsel, hvorfor anmelder besluttede sig for at kontakte politiet.

Kort tid efter ankom en patrulje til stedet. Da betjentene nærmede sig bilen, der fortsat holdt i tomgang, kunne de tydeligt se, at de to mænd i bilen stadig sov. De to mænd var ”meget langt væk”, lyder det af betjentenes rapport.

Betjentene vækkede derefter de to mænd, som begge virkede meget sløve. Deres snøvlende tale og problemer med at holde balancen vakte yderligere mistanke til påvirket kørsel.

Ved hjælp af en narkometertest kunne betjentene konstatere, at føreren tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer. Yderligere mistænkeligt var det, at bilen var påmonteret to forskellige nummerplader. Det vakte mistanke til tyveri af nummerplader. Derudover kunne betjentene se, at føreren ikke havde gældende førerret til personbil.

Bilens fører blev anholdt og sigtet for narkokørsel i påvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden tyveri af to nummerplader.

Det var dog ikke bilens fører, som fik en sigtelse. Også bilens ejer er blevet sigtet for at for at overlade føringen af køretøjet til den sigtede bilist.

:NB: