Mand dømt: Havde oversavet jagtgevær med i toget

En 29-årig mand er blevet idømt ubetinget fængsel i tre år et halvt år for at have taget et oversavet jagtgevær med i toget og for at have truet sin sagsbehandler på livet.

Dommen blev afsagt i går ved Retten i Aarhus.

Politiet fik den 29. december sidste år en opringning fra en medarbejder hos Arriva, fordi den 29-årige sad og sov i toget, og han ikke var til at vække. En patrulje fra Østjyllands Politi kørte til banegården i Aarhus, hvor toget holdt og det lykkedes betjentene at vække manden, som var tydeligt beruset.

I en sportstaske, der stod på gulvet mellem mandens ben, opdagede betjentene et oversavet jagtgevær og flere patroner, og den 29-årige blev straks anholdt og sigtet for besiddelse af skydevåben i det offentlige rum under særligt skærpende omstændigheder.

Tidligere dømt efter våbenloven

Den 29-årige har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.

-At gå rundt med et farligt skydevåben i det offentlige rum er en meget alvorlig forbrydelse, og det viser rettens dom jo også. Den 29-årige er desuden tidligere dømt efter våbenloven og for røveri, og det var med til at skærpe straffen, siger senioranklager Jakob Beyer.

I retten blev han også dømt for i en telefonsamtale at have truet sin sagsbehandler ved Kriminalforsorgen på livet.

Den 29-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen. ,

:NB:

Skriv et svar