Kvinde sigtet for vold: Kastede kaffe i hovedet på børn

Foto: Kim Matthai Leland.

En 30-årig kvinde blev fredag varetægtsfængslet i fire uger i surrogat på en psykiatrisk afdeling, sigtet for tre tilfælde af vold begået i Aarhus i den seneste uge.

Kvinden er sigtet for, den 17. juni, at have slået en 22-årig kvinde i hovedet på Vestergade i Aarhus.

Hun er også sigtet for, at have slået en 39-åri kvinde i hovedet med en bushammer på Ringkøbingvej i Aarhus. Den episode fandt sted i mandags.

Kastede kaffe i hovedet på børn

Det tredje forhold skete torsdag kl. 13.00 på Skt. Knuds Torv i Aarhus. Her gik to børn, en 2-årig pige og en 5-årig dreng, med deres mor på Strøget, da de holdt pause ved torvet, hvor drengen fik lov til at lege lidt ved en skulptur.

Ifølge sigtelsen kom den 30-årige kvinde pludseligt gående med et papkrus med kaffe og uden varsel kastede hun først kaffe i ansigtet på drengen, hvorefter hun gik hen til pigen og kastede kaffe på hende, mens moren stod lige ved siden af.

Den 30-årige råbte efterfølgende noget uforståeligt efter moren og gik hastigt fra stedet, og da politiet ankom, lykkedes det i første omgang ikke at finde kvinden. En times tid efter opdagede nogle vagter ved DGI-huset den 30-årige og holdt hende tilbage, indtil en patrulje kom og anholdt hende.

De to børn kom umiddelbart ikke til skade ved overfaldet, oplyser Østjyllands Politi.

Den sigtede kærede kendelsen om varetægtsfængsling til landsretten