Hjemmehjælper sigtet for tyverier mod ældre

man hands waiting senior

En 62-årig mandlig ansat i hjemmeplejen i Rebild Kommune, er blevet anholdt, mistænkt for adskillige tilfælde af tyverier mod ældre borgere i kommunen.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Lederen af efterforskningen, politikommisær Mikkel Brügmann, oplyser, at Nordjyllands Politi har efterforsket i sagen siden sidst i november på baggrund af en anmeldelse fra en borger, der fra sin bopæl i Rebild kommune havde været udsat for tyveri og fået stjålet jubilæumsmønter. Offeret havde mistanke til en 62-årig mandlig hjemmehjælper, der kom i hjemmet, idet hjemmehjælper

-Derfor var der mistankegrundlag til, at vi kunne indlede en efterforskning mod den pågældende hjemmehjælper, uddyber Mikkel Brügmann, der tilføjer, at det efterfølgende efterforskningsarbejde førte frem til, at politiets efterforskere onsdag d. 5. januar kunne slå til i sagen, og han fortsætter: 

-Den mistænkte blev anholdt på sin bopæl i Vesthimmerland, og han blev sigtet for tyveri. Ved samme lejlighed ransagede vi hans hjem.

I forbindelse med ransagningen fandt politiet  mange forskellige smykker i form af fingerringe, halskæde, smykkeskrin, sølvtøj, julepynt, m.v.

Den 62-årige mand nægtede at have begået tyveriet hos den ældre borger, men han erkendte dog, at nogle af de andre effekter, som politiets efterforskere fandt ved ransagningen, var stjålet hos andre borgere i kommunen.

Politikommissær Mikkel Brügmann er tilfreds med, at man nu har pågrebet den mistænkte i sagen:  

-Der er tale om kriminelle forhold, hvor man stjæler fra ældre og sårbare personer, som man tilmed har adgang til via sit erhverv. Det er helt uacceptabelt. Derfor er jeg tilfreds med, at vi har anholdt en person i sagen.