Havde promille på 2,29 – Polsk bilist dømt for vanvidskørsel

Retten i Glostrup

En 46-årig polsk mand blev tirsdag dømt for vanvidskørsel ved Retten i Glostrup.

Manden blev anholdt den 16. juli om aften efter han havde påkørt en lygtepæl i tilkørselsbanen fra Køge Bugt Motorvej til Motorring 3 ved Brøndby med en promille på mindst 2,29.

Han har siddet varetægtsfængslet siden han blev anholdt efter uheldet.

De nye skærpelser om vanvidsbilisme for spirituskørsel træder i kraft ved promiller over 2,0, og derfor beslaglagde politiet hans polsk indregistrerede Renault Master varebil fra 2007.

Fordi han i forvejen var frakendt førerretten – også på grund af spirituskørsel med en promille over 2,0 – mente anklagemyndigheden, at det med de nye regler om vanvidsbilisme var en skærpende omstændighed, at han så alligevel kørte i frakendelsestiden:

-Retten fulgte vores påstand og idømte ham samlet 50 dages ubetinget fængsel – 30 dage for spirituskørsel og i stedet for 10 dages fængsel for at køre i frakendelsestiden, blev straffen forhøjet til 20 dage, siger anklagerfuldmægtig Natali Nasr.

Retten konfiskerede hans polske varebil efter bestemmelserne for vanvidskørsel, frakendte ham førerretten i fem år og bestemte desuden, at han efter afsoning skal udvises af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Dømte, som fortsat er fængslet efter dom, ankede på stedet.