Fyret hjemmeplejer anholdt: Stjal fra ældre mennesker

En 33-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet, sigtet for tyveri og bedrageri mod ældre mennesker.

Ifølge Østjyllands Politi er kvinden blevet sigtet for to forhold begået i september, mens hun var ansat i en privat hjemmepleje. Her udnyttede hun ifølge sigtelsen sin adgang til ældre menneskers hjem og stjal nogle smykker hos en 88-årig kvinde i Randers og et kreditkort ved en 84-årig kvinde i Viborg, hvorefter der blev hævet en del tusinde kroner på kortet. 

Den 33-årige blev afskediget, men ifølge sigtelsen udgav hun sig tirsdag for at være fra hjemmeplejen, da hun omkring kl. 17.30 henvendte sig på en 95-årig kvindes adresse i Randers. Her forklarede hun den 95-årige, at hun var kommet for at handle dagligvarer for hende og lokkede hende på den måde til at udlevere sin pung med kreditkort og et mindre kontantbeløb. 

Et familiemedlem til den 95-årige fandt ud af, hvad der var sket, og ringede til plejefirmaet, der anmeldte sagen til politiet, som kort efter anholdt den 33-årige og ransagede hendes adresse. 

På adressen fandt betjentene blandt andet en trøje med navn og logo på den private hjemmepleje. En trøje, som kvinden ifølge den 95-årige havde på, da hun udgav sig for at være fra hjemmeplejen. 

Den 33-årige blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers og her blev hun varetægtsfængslet frem til den 8. december.