Fire mænd varetægtsfængslet: Sigtes for omfattende tyverier

chrome bmw grille

Fire litauiske mænd er blevet varetægtsfængslet i en sag om omfattende tyverier af bl.a. udstyr fra BMW’er.

De fire blev alle anholdt kl. 4.00 natten til tirsdag i et sommerhus i Ebeltoft efter en intensiv efterfoskning.

De fire mænd sigtes blandt andet for at have stjålet airbags, rat og instrumentbræt fra BMW’er, for tyverier af el-værktøj fra varebiler og for tyverier af flere cykler. Forholdene er ifølge sigtelsen begået mange forskellige steder i Østjylland – bl.a. i Grenaa, Skødstrup og Hornslet.

De fire anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag eftermiddag og her valgte ratten, at varetægtsfængsle dem i fire uger. De nægtede sig alle fire skyldige og kærede fængslingskendelsen.

-Vi har et stort fokus på bekæmpelse af omrejsende kriminelle, som kommer til landet og udsætter borgerne for tyverier og indbrud. Derfor er jeg meget tilfreds med nattens anholdelse af de fire mænd, som vi mistænker for, at have begået et større antal tyverier. Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med både Udlændingekontrolafdelingen og Særlig Efterforskning Vest, og dét samarbejde var en medvirkende til årsag, at vi fik opsporet de formodede gerningsmænd og deres opholdssted, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Der skal nu ske et større efterforskningsarbejde, hvor politiet forsøger at afdække yderligere tyveriforhold, som mændene kan have stået bag.