Fem anholdt i bombe-sag

Onsdag gennemførte Nordsjællands Politi og Særlig Efterforskning Øs en støtte koordineret aktion hvor fem personer blev anholdt og 13 steder ransaget i en sag om mulig bombefremstilling.

Siden torsdag den 5. marts har tre litauiske mænd siddet varetægtsfængslet, sigtet for at have til hensigt at fremstille bomber. 

De tre mænd blev varetægtsfængslet, efter et tip indgivet til Nordsjællands Politi førte til fundet af ni mobiltelefoner, 27 detonatorer samt flere ledninger og batterier, som ifølge Nordsjællands Politi kunne benyttes til at fremstille bomber, og som kunne knyttes til de tre nu varetægtsfængslede mænd.

Den indledende efterforskning indikerede desuden, at mobiltelefonerne var særligt fremstillet til at kunne fjerndetonere bomber.

Siden anholdelserne af de tre mænd har Nordsjællands Politi i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst (SEØ) efterforsket videre på sagen, og det mundede onsdag ud i en større koordineret aktion, hvor i alt 13 adresser i København og på den københavnske vestegn blev ransaget, ligesom fem mænd i alderen 20 år til 53 år blev anholdt.

– Dagens aktion er forløbet efter planen, hvilket jeg er svært tilfreds med, for der ligger både en intens efterforskning og et stort koordinationsarbejde bag. Nu skal vi afhøre de anholdte, og derefter tager vi i samarbejde med anklagemyndigheden stilling til, hvor mange af de fem, som skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Det er dog sikkert, at der skal ske fremstillinger, fortæller vicepolitiinspektør Lau Lauritzen fra Nordsjællands Politi. 

Selvom dagens aktion bestod af adskillige ransagninger og anholdelser, er der muligvis flere på vej: 
 
– Vi kan ikke udelukke, at der kommer til at ske flere ransagninger og anholdelser i denne sag, og af den grund holder vi vores kort endog meget tæt på kroppen. Af hensyn til den videre efterforskning kan jeg derfor ikke uddybe yderligere på nuværende tidspunkt om hverken sagen eller resultatet af dagens ransagninger, slutter Lau Lauritzen. 

Skriv et svar