Fandt narkohandlers telefon – Det kostede 122 kokain-købere bøde

Flere end et hundrede kunder hos en  randrusiansk narkohandler har fået bøder efter politiet fandt frem til dem ved hjælp af narkohandlerens telefon.

I begyndelsen af 2019 fik et tip specialpatruljen fra Østjyllands Politi til at ransage en lejlighed i det centrale Randers, hvor en 24-årig mand boede.

I lejligheden lå 13 kilo amfetamin og omkring 300 gram kokain i salgsposer. Desuden lå der to skarpladte pistoler.

Via undersøgelser af mandens telefon og computere fandt politiet frem til, at den 24-årige havde solgt kokain til en række forskellige personer primært i Randers. 

Nogle måneder efter anholdelsen blev den 24-årige mand idømt 13 års fængsel for besiddelsen af skydevåbnene og narkosalget. Hans 25-årige kæreste blev ved samme retssag idømt fængsel i et år og ti måneder for at have været med til at sælge en del af narkoen. 

Telefon afslørede købere fra alle samfundslag

Siden har Østjyllands Politi via korrespondancer på salgstelefonen opsporet i alt 122 købere, der har fået bøder på flere tusinde kroner. Det giver minimum en bøde på 3.000 kroner at købe kokain, og beløbet stiger afhængigt af kvantum og antal gange, man har købt. Samlet set er der delt bøder ud for over 1.000.000 kroner i sagen. 

-Det er borgere fra alle samfundslag og i forskellige aldersgrupper, der har fået bøder for at købe kokain. Desværre viser denne sag, hvor udbredt kokain er blevet. Jeg håber, at sager som denne kan sende et signal om, at vi både går efter bagmænd og købere, og at det kan få en alvorlig konsekvens at købe ulovlige stoffer, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard. 

Ud af de mange sigtede har 12 personer har fået betingede fængselsstraffe for at have købt kokain af den 24-årige.