CEO-fraud: Sydjysk virksomhed bedraget for 14 millioner kroner

Hacker

For nylig blev en større sydjysk virksomhed bedraget for i alt 13,7 millioner kroner, efter at det lykkedes kriminelle at hacke sig ind i selskabets IT-system og fremstille falske anmodninger om overførsler til en udenlandsk bank.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som efterforsker sagen.

Til at begynde med blev virksomheden udsat for et hackerangreb, hvilket selskabet i første omgang så ud til at få håndteret.

Efterfølgende modtog en ansat i bogholderiet interne mails med anmodninger om overførsler på i alt to millioner dollar (13,7 millioner kroner).

Mailsene så umiddelbart ægte ud, hvilket gjorde, at medarbejderen ikke bemærkede, at der var ændret detaljer i afsender-mailadressen og i kontooplysninger på modtageren af beløbene – og beløbene blev således overført.

Da bedrageriet blev opdaget blev det anmeldt til politiet.

Politiet: Skærp procedurerne

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion opfordrer på baggrund af sagen virksomhederne til at skærpe deres interne procedurer, når det gælder udbetalinger af større beløb.

– De kriminelle er i høj grad opmærksomme på, at der er travlhed i mange virksomheder forud for påskehelligdagene. Og i tilgift arbejder en del ansatte måske hjemmefra for at undgå at sprede smitte med Coronavirus. Det kan være med til, at de daglige sikkerhedsrutiner kan blive udfordret. Men netop i sådanne perioder er det vigtigt at have klare retningslinjer og holde fast i dem, påpeger Chr. Østergård.

Han pointerer desuden, at svindlerne ofte er meget professionelle.
 
– De kender ofte navnet på direktøren og andre nøglepersoner og kan formulere sig på fejlfrit dansk – faktorer, der gør, at man typisk ikke fatter mistanke med det samme, fastslår vicepolitiinspektøren.

Skriv et svar