Brite dømt for dødelig skibskollision

En 30-årig brite er blevet idømt halvandet års fængsel for en skibskollision, der kostede to danske søfolk livet.

Dommen faldt torsdag i Københavns Byret.

Den 30-årige brite var vagthavende styrmand på fragtskibet MV Scot Carrier den 13. december sidste år, da skibet kolliderede med det danske skib Karin Høj i Østersøen mellem Bornholm og den svenske by Ystad.

Briten erklærede sig skyldig i tiltalen, som var rejst efter straffelovens § 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. Derudover var han tiltalt efter straffelovens § 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.

Han blev idømt 1,5 års fængsel. Manden blev også udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år samt frakendt retten til – indtil videre – at føre et skib i dansk farvand.

Han modtog dommen.

Specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi er tilfreds med dommen:

-Det er en sag, der har haft nogle meget alvorlige konsekvenser. To familier har mistet et familiemedlem på grund af dømtes handlinger og opførsel. Straffens længde afspejler denne alvor, og jeg er tilfreds med, at retten fulgte min strafpåstand.