Bomberyddere tilkaldt: Fandt mistænkelig genstand på bil

Forsvarets bomberyddere blev tilkaldt og beboerne evakueret, efter en mand havde fundet en mistænkelig genstand på sin bil.

Københavns Vestegns Politi opluser, at man lørdag klokken 14.20 fik en anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en mistænkelig genstand på hans bil, som holdt parkeret på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

Politiet rykkede med det samme ud til stedet og afspærrede området og evakuerede et større antal beboere. Samtidig blev Forsvarets sprængningseksperter (EOD) rekvireret til stedet.

EOD foretog en række undersøgelser af den mistænkelige genstand, og idet det ikke kunne udelukkes, at der kunne være tale om en form for bilbombe, blev genstanden destrueret på stedet.

Muligvis forbindelse til rocker- og bandemiljøet

Politiet efterforsker fortsat sagen.

-Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordrer borgere, der har set noget mistænkelig op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, om at kontakte Københavns Vestegns politi, siger chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

Han suppleres af fungerende politiinspektør Peter Malmose:

-Sagen efterforskes som drabsforsøg. Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at der sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt.

Han oplyser endvidere, at motivet bag handlingen ikke ligger fast:

-Det er for tidligt at fastslå, hvad der ligger bag. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere.

:NB: