Biljagt endte med påkørsel

Politiet måtte påkøre en bil, for at slutte en biljagt i Aarhus mandag aften.

Biljagten startede, da to betjente i en civil patruljebil kl. 20.40 blev opmærksom på en bil, som kørte over for rødt i krydset Søren Frichs Vej/Vestre Ringgade i Aarhus. I det næste kryds kørte bilen også over for rødt, og derfor satte patruljen blinket til og førte efter for at få bilisten til at standse. Bilisten ville dog ikke sådan lige tale med politiet og kørte videre i høj fart, mens han trak ud midt på vejen. På Ringgadebroen kørte bilen pludseligt noget langsommere, og da patruljen kom tættere på, så det ud som om, der ikke længere sad nogen på førersædet, og ingen styrede rattet.

Kort før krydset Ankersgade/Søndre Ringgade drejede bilen på vejen, og da betjentene vurderede, at det ville være farligt at lade bilen fortsætte, påkørte de den bevidst, så den ramte ind i en lysmast. Der skete større materiel skade, men ingen personer kom dog umiddelbart noget alvorligt til.

I bilen sad to mænd på 25 og 28 år – men ingen af dem på førersædet – og de blev begge anholdt på stedet. Under en ransagning af bilen fandt betjentene en kniv, en golfkølle og en joint. Køllen og kniven ville ingen af mændene kendes ved, men den 25-årige erkendte, at jointen var hans. Betjentene havde mistanke til, at mændene var påvirket, og da der ikke var klarhed over, hvem der havde kørt bilen blev begge sigtet for narkokørsel og fik senere foretaget en blodprøve.

Den 25-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer på grund af jointen. Der kan dog komme flere sigtelser i takt med, at politiets efterforskning skrider frem. Blandt andet skal det klarlægges, hvem der har ført bilen, og om en eller begge skal sigtes for kniv- og våbenbesiddelse.

Derudover blev der begået en del færdselsforseelser. Særligt alvorligt er det, at føreren af bilen tilsyneladende slap rattet og forlod førersædet under kørslen.