Bekymrende trend: Børn lægger indhold med seksuelle undertoner på sociale medier

Politiet advarer mod bekymrende trend på sociale medier, hvor selv mindre børn publicerer indhold med dem selv med sexuelle undertoner.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i den seneste tid oplevet flere sager, hvor børn helt ned til 6-års alderen frivilligt og helt på egen hånd har lavet seksuelle videoer med sig selv og uploadet dem til platforme som YouTube, Instagram, TikTok m.v.

-Det er ikke kun et dansk fænomen. Vores udenlandske samarbejdspartnere melder om samme tendens” siger politikommissær Flemming Kjærside fra NSK og fortsætter:

-Det er helt normalt at børn udforsker deres egen seksualitet og leger sexlege, men det bliver lidt farligt, når legen ender på internettet, hvor alle andre kan følge med. Noget af det vi har set kan barnet ikke selv have fundet på, og vi har en teori om, at børnene i nogle tilfælde blot kopierer noget, de har set på pornosider. I en af optagelserne taler børnene direkte til kameraet om, hvad der skal foregå, og i en anden optagelse advarer tre mindreårige drenge om, at ’denne video kun er for voksne over 18 år’. Det er en meget bekymrende udvikling, som forældrene skal være med til at stoppe.

Børnene ved ikke, hvilke uoverskuelige konsekvenser, det kan have at udstille sig selv for hele verden, og efterfølgende kan de være i fare for at blive udsat for såkaldt sextortion, hvor voksne truer og presser barnet til at producere flere videoer.

Ifølge politiet er de sociale platforme som regel hurtige til at fjerne denne type uploadede videoer og anmelder det til politiet, men en video kan nå både at blive set og kopieret før den fjernes fra platformen.