50-årig dømt for at krænke flere unge mænd

En i dag 50-årig mand fra Holstebro er blevet dømt for i en periode på omkring ni måneder i 2020, at sende beskeder med seksuelt indhold til forskellige unge mænd.

Sagen blev i torsdag gennemført som en tilståelsessag ved retten i Holstebro. Her blev den 50-årige mand dømt for blufærdighedskrænkelse af i alt ni unge mænd.

Hele sagen begyndte at rulle, da en af de unge mænd i december 2020 meldte manden til politiet. Samme dag anholdt og afhørte Midt- og Vestjyllands Politi manden og sikrede hans telefon og pc som bevismateriale. Efterforskningen viste efterfølgende, at den unge mand, der havde kontaktet politiet, langt fra var alene om at modtage beskeder med seksuelt indhold fra den nu dømte.

Den nu dømte kender de ni unge mænd fra foreningsarbejde. Ved dagens retsmøde erkendte den 50-årige mand de krænkelser, han har udsat de unge for. Retten valgte at give manden en dom på 60 dages betinget fængsel med prøvetid i et år, hvor han er under tilsyn af Kriminalforsorgen. Derudover skal manden udføre samfundstjeneste.

Retten besluttede også, at den 50-årige mand skal betale 5.000 kroner i godtgørelse til hver af de forurettede.

-Jeg er godt tilfreds med dommen og kan konstatere, at dommeren var enig med anklagemyndigheden i, at der havde været et tillidsforhold mellem den nu dømte og de forurettede i sagen, som blev brudt, og det afspejler straffen også”, lyder det fra anklagerfuldmægtig Line Amby Pedersen, der mødte i retten for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden erkendte forholdene, men ankede straffen og godtgørelsen for tort til formildelse.